Centre-Val de Loira
Abadia de Preuilly
Abbaye Saint-Pierre de Preuilly-sur-Claise / Pruliacum / Prulliaco
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Indre i Loira següent >

Indre i Loira

Hom atribueix la fundació d’aquesta casa a Effroy, senyor de Preuilly, qui va començar la construcció de la mateixa l’any 1001, el 1007 es va posar sota la direcció de l’abadia de Saint-Julien de Tours i l’any següent es consagrava la seva església. El seu primer abat fou Amblardus, arribat de l’abadia de Saint-Pierre de Maillezais (Vendée) també vinculada a Saint-Julien. L’any 1025 Preully es va independitzar de Saint-Julien i el papa Urbà II (1088-1099) li confirmava les possessions que havia acumulat des de la seva fundació. La casa va resultar saquejada el 1562 a causa de les guerres de Religió, moment en que passava per una època de decadència. Va mantenir l’activitat monàstica fins la Revolució. Es conserva l’església d’estructura romànica, amb modificacions i restauracions efectuades al segle XIX que la van modificar, ara té funcions parroquials. També es conserva la sala capitular.

Preuilly
L'església de l'abadia de Preuilly