Abadia de Notre-Dame de Bithaine
Abbaye Notre-Dame de Bithaine / Bethania

Alt Saona següent >

Alt Saona

Monestir cistercenc fundat gràcies a Aimon de Faucogney qui va fer una donació a l’abat de Morimond amb aquesta finalitat, poc després hi arribarien els primers monjos des de l’abadia mare. La tradició diu que l’actuació del fundador fou a causa d’una prometença feta quan estava pres pels sarraïns durant les croades. Va tenir un ràpid creixement i el 1150 va promocionar la nova casa de Clairlieu (Meurthe i Mosel·la). El 1243 es va encarregar de la reforma del monestir femení de Droiteval (Vosges). El 1641 hi va arribar el primer abat comendatari: Marc de Valimbret. L’abadia fou suprimida arran de la Revolució a les acaballes del segle XVIII, quan s’hi havien fet importants obres de restauració.

Bithaine
L'abadia de Bithaine