Abadia de La Charité
Abbaye Notre-Dame-de-la-Charité / Caritas

Alt Saona següent >

Alt Saona

Entre els anys 1112 i 1133 aquest lloc era la seu d’un priorat agustinià depenent de Saint-Paul de Besançon. En aquest darrer any va esdevenir un monestir cistercenc després de la donació feta per l’arquebisbe de Besançon a l’abadia de Bellevaux (Alt Saona) d’on va passar a dependre. El 1139 ja va poder impulsar la fundació de l’abadia de la Grâce-Dieu (Doubs). Els infortunis a causa de les guerres foren freqüents, el 1336, 1477 i 1569. Al segle XVII es trobava en decadència, el 1663 la comunitat era de només quatre monjos. La Revolució va acabar amb el monestir que fou incendiat i enderrocat en la seva major part, al seu lloc es va aixecar el 1840 un gran casal. Resten algunes dependències auxiliars.

La Charité

agustinians