Monestir de Saint-Martin de Silezia. Priorat de Saint-Lothain
Abbaye de Silèze / Sileziam

Jura següent >

Jura

L’origen d’aquesta casa està relacionat amb sant Lautenus (Lothain o Lautein) que, segons una biografia tardana, hauria nascut cap el 448 a Autun (Saona i Loira) i després es va integrar a la comunitat del monestir de Saint-Symphorien d’aquella ciutat, fins que el va deixar per retirar-se com a solitari a la regió del Jura, al lloc de Silezia. Ben aviat es va conèixer pels seus miracles i hi van arribar seguidors i deixebles el que li va permetre fundar un monestir, dedicat a sant Martí. Encara va fundar un segon monestir (Maximiac) abans de morir a Silezia cap el 518, lloc on fou enterrat. Aquell primer monestir hauria desaparegut a causa d’una incursió sarraïna, però es va restaurar el 889 dignificant el lloc de sepultura del fundador. En aquesta nova etapa esdevindria un priorat depenent de l’abadia de Baume-les-Messieurs (Jura) que s’havia encarregat de la seva recuperació amb la intervenció del seu abat, Bernó. El priorat fou suprimit el 1770 i ara és una església parroquial, molt restaurada durant el segle XVIII, que conserva l’antiga cripta amb el sarcòfag del sant titular.

Saint-Lothain
Saint-Lothain