l'Illa de França
Priorat de Saint-Denis de la Chartre
< anterior Inici França Illa de França París següent >

París

Es tracta d’una antiga església parroquial situada a l’illa de la Cité, en el lloc on tradicionalment hom ha situat la presó on va estar tancat sant Dionís de París, d’aquí vindria el nom de Chartre (presó). L’església estava servida per una comunitat de canonges, segurament seculars. A instàncies de Lluís VI el Gras, el 1133 la seva propietat fou bescanviada per la de l’església de Saint-Pierre de Montmartre amb la intenció d’establir una comunitat de benedictines en aquest darrer lloc. Arran de la permuta, l’església de Saint-Denis va passar a mans dels cluniacencs de Saint-Martin-des-Champs, que hi van establir un priorat, funció que va mantenir fins la Revolució. Fou enderrocada el 1808.

Saint-Denis de la Chartre
Saint-Denis de la Chartre, façana de l'església