Monestirs de Nova Aquitània
Abadia de Saint-Martin de Tulle. Catedral
< anterior Inici França Nova Aquitània Corresa següent >

Corresa

Hom atribueix la fundació d’aquesta abadia a sant Teofred (o Chaffre), abat del monestir de Saint-Chaffre (Le Monastier, Alt Loira). Després de patir episodis adversos com ara una invasió normanda a mitjan del segle IX, la casa es va restaurar i a partir del segle XI va entrar en un llarg període de prosperitat, durant el qual es van portar a terme diverses reconstruccions i modificacions de l’església i dependències monàstiques. El 1317 el papa Joan XXII va transformar aquell monestir benedictí en catedral però mantenint la seva condició monàstica fins que la comunitat fou secularitzada el 1514. A mitjan del segle XIV va patir els efectes de la guerra dels Cent Anys.

Tulle
Catedral de Tulle