Monestirs
Monestirs d'Occitània
Abadia de Santa Maria de Cassan
Abbaye de Cassan
< anterior Inici França Occitània Erau

següent >

castellano
cercador contacte facebook

Erau

La construcció de l’abadia de Santa Maria de Cassan fou iniciada el 1106 pel seu primer abat, Sant Guiraud. Molt abans, el 1066, s’hi havien aplegat una colla de canonges procedents de Sant Nazari de Besiers, que el 1080 va fundar en aquest lloc el nou establiment; un priorat canonical que seguia la regla de sant Agustí. El 1115 es va consagrar aquell edifici, que després es refaria totalment.

Cassan
Abadia de Cassan


Canonges
agustinians

 

L’establiment va viure una època d’esplendor, en el segle XIII el papa Innocenci III el va sotmetre directament a Roma, evitant la intervenció episcopal de Besiers. El segle següent el lloc patí els efectes de la pesta i de les inestabilitats bèl·liques de l’època, que s’agreujà considerablement més endavant amb les Guerres de Religió (segle XVI). El 1671 va quedar integrat a la congregació canonical de Sainte-Geneviève.

Al segle XVIII es van refer totalment les dependències conventuals i es bastiren els grans edificis que encara es poden veure. Aquesta revifalla no perdurà massa; a causa de la Revolució, el lloc va passar a bé públic i el 1791 fou venut, mentre que el que restava de la comunitat es va veure obligada a abandonar-lo. El 1946 la propietat tornà a mans públiques.

Cassan
Abadia de Cassan


Bibliografia:
- Jean Nougaret. Languedoc roman. Zodiaque. La Pierre-Qui-Vire, 1975

Enllaç:
- Abbaye de Cassan


Situació:

Al nord de Besiers, entre Roujan i Gabian 

Baldiri B. - Desembre de 2010 / Actualitzat maig de 2014