Monestir de Sant Climent de Reglella
Saint-Clément de Reglella, Régleille
< anterior Inici França Occitània Pirineus Orientals

cercador contacte

Rosselló
Illa / Ille-sur-Tet

Es tracta d’una cel·la monàstica benedictina esmentada per primer cop en un document de Carles el Calb de l’any 844, on aquest monarca confirma les possessions i atorga drets a l’abat Sintremund i la seva comunitat. Hom pensa que es tracta de fugitius de terres hispàniques assentats en aquest lloc, que haurien ocupat en aprisió poc abans. Aviat va passar a dependre de Sant Andreu de Sureda, fet que fou confirmat l’any 1121 pel bisbe d’Elna, quan el lloc ja s’havia convertit en parròquia d’una petita vila aixecada en aquest indret. Es conserva bona part de l’església fortificada i dels murs de la vila, abandonada ja en època medieval.

Sant Climent de Reglella
L'església fortificada entre la vegetació