Convent dels Augustins de Marciac

Couvent des Augustins de Marciac / Agustins de Marciac / Marciacum

(Marciac, Gèrs)

Augustins de Marciac

La bastida (vila nova) de Marciac es va fundar l’any 1298 en terrenys verges facilitats per l’abadia de La Casedieu (Gèrs). Els agustins van arribar a la vila abans del 1353 i van aixecar el seu convent, més endavant aquest va patir les conseqüències de les guerres de Religió i el 1578 va quedar en ruïnes, bona part de l’església i tres de les galeries del claustre es van perdre.

Arran de la Revolució, el 1791, el convent fou desallotjat, venut i destinat a usos diversos. El 1906 es va vendre la galeria del claustre que encara conservava, es desconeixia el seu destí fins que el 2016 es va poder identificar al Hearst Castle de Califòrnia.