Altres monestirs del Gèrs

Gèrs / Gers

Couvent des Cordeliers d'Auch / Franciscans d’Aush
(Aush / Auch, Gèrs)
Cordeliers d'Aush
Cordeliers d'Aush

Els franciscans van arribar a Aush cap al 1255, en aquesta època es van fer algunes compres per poder bastir la casa, situada extramurs. El 1259 el papa Alexandre IV aprovava l’establiment, de totes maneres la construcció del convent s’hauria fet, en la seva major part, durant el segle XIV. El 1585, les seves dependències estaven en perill a causa dels estralls causats per les guerres de Religió, la decadència es va allargar en el temps, tot i que consta que en el segle XVIII es van portar a terme algunes obres. Amb la Revolució, les dependències conventuals es van vendre, mentre que l’església i el claustre passava a ser de propietat pública. El 1843 es va enderrocar una part del claustre, ara aquest es conserva parcialment, i també la sala capitular.