Monestirs d'Hauts-de-France
Abadia de Saint-Sylvin d’Auchy
< anterior Inici França Hauts-de-France Pas de Calais següent >

Pas de Calais

Cap l’any 700, el noble Adroaldus i la seva esposa van fundar en aquest lloc un monestir femení al front del qual hi van posar la seva filla Siechedis. Aquesta casa va rebre el suport espiritual de sant Silví de Tolosa, el qual, a la seva mort l’any 717 o 718 fou enterrat a l’església del monestir. Aquell primer monestir va desaparèixer com a tal l’any 871 a causa de les invasions normandes. Les relíquies del sant foren traslladades fora de la casa i el 950 es van dipositar a l’abadia de Saint-Bertin (Saint-Omer). L’any 1072, el comte d’Hesdin va restaurar la vida monàstica amb la col·laboració de l’abadia de Saint-Bertin, i s’hi va establir una comunitat masculina, que es mantindria en aquest lloc fins la Revolució.

Saint-Sylvin d’Auchy
Abadia d'Auchy

Benedictines

Portal de l'església de l'abadia d'Auchy

Sant Silví
Sant Silví, vinculat amb la primera època de l'abadia
Detall d'una il·lustració de la Chronique de Saint-Bertin (Yperius, 1437)
Bibliothèque numérique d’agglomération de Saint-Omer

Després d’uns primers segles de prosperitat, a la segona meitat del segle XIV va començar a patir de les inestabilitats polítiques del territori des de la guerra dels Cent Anys i encara més endavant, fins les restauracions dels segles XVII i XVIII. Fou suprimida el 1791, en endavant va prendre les funcions parroquials ja que amb la Revolució també es va perdre l’església parroquial d’Auchy, dedicada a Saint-Georges.

Interior de l'església de l'abadia d'Auchy