Abadia de Saint-Ausone d'Angulema
Abbaye de Saint-Ausone / S Ausonio
< anterior Inici França Nova Aquitània Charente següent >
cercador contacte

Charente

Aquesta casa de benedictines està dedicada a sant Ausoni, el primer bisbe d’Angulema que va viure entre els segles IV i V. Segons la tradició el monestir es va aixecar prop de la tomba del sant màrtir, i fins i tot es considerava també el fundador d’aquesta casa. Més enllà d’això, el monestir hauria estat fundat cap el segle XI. Aquesta casa fou destruïda pels protestants i a causa d’això, el 1573 les monges es van traslladar al lloc de Beaulieu, prop d’on hi havia l’església parroquial de Notre-Dame, on també van adquirir el castell de Bellejoie (o Beaulieu), més tard van adquirir els drets sobre l’antiga església de Notre-Dame de Beaulieu. En aquest lloc s’hi van poder estar fins la Revolució, quan el monestir fou clausurat.

Saint-Ausone
L'església actual (segle XIX)

Benedictines

El 1800, ja sense comunitat, hom va traslladar una escola a aquell lloc i més endavant es van refer completament les construccions. L’església actual és del segle XIX, durant la seva reconstrucció es van portar a terme excavacions arqueològiques i hom va trobar restes d’èpoques diverses. Cal destacar una crossa medieval que hom ha pensat que podria pertànyer a alguna abadessa de Saint-Ausone que les monges haurien traslladat a aquest lloc després de la destrucció del primer monestir. Una altra possibilitat és que sigui d’un enterrament de l’església de Beaulieu. La crossa es conserva al Museu de Cluny, París.

Saint-Ausone
Objectes procedents de les excavacions de Beaulieu