Priorat de Saint-Eutrope de Saintes
< anterior Inici França Nova Aquitània Charente Marítim següent >

Charente Marítim

Tradicionalment hom considera sant Eutropi (segles III-IV?) com el primer bisbe de Saintes. Fou un dels seus successors, Pal·ladi (573-596), qui va descobrir la seva tomba a finals del segle VI i va disposar les seves restes en una església que va fundar i dedicar al sant bisbe, esdevenint un lloc de pelegrinatge. L’any 1081 Guillem VIII d’Aquitània, comte de Poitiers, la va donar a Cluny perquè hi establís un priorat i que tingués cura del lloc, això va comportar la reconstrucció de l’església, edifici que fou consagrat l’any 1096 amb l’assistència del papa Urbà II. Aquella església fou modificada en èpoques posteriors, sobretot a causa de les destrosses causades durant les guerres de Religió (1568). El lloc va quedar sense comunitat monàstica arran de la Revolució i poc després, el 1803 i a acusa de perill de ruïna de l’església, es va tancar la nau principal des del transsepte i aquella va acabar perdent-se.

Saint-Eutrope de Saintes
L'església de Saint-Eutrope