Abadia de Notre-Dame du Pin
< anterior Inici França Nova Aquitània Viena següent >

Viena

Monestir fundat al voltant del 1120 pel canonge de Poitiers Guillaume des Forges amb la intervenció de Giraud de Salas els quals el van posar sota la Regla de Sant Benet. Cap el 1141-42, aquesta casa va esdevenir cistercenca i el 1163 es va afiliar a Pontigny. Va resultar molt beneficiada pel rei d’Anglaterra Ricard Cor de Lleó, que entre el 1189 i 1199 fou també duc d’Aquitània, el monarca li va donar terres a Anglaterra a més del dret de cobrament de taxes pel comerç de blat. A causa de la dificultat de l'administració dels béns a Anglaterra, aquests foren venuts el 1284 a l’abadia de Rewley (Oxford). Notre-Dame de Beaumont-le-Perreux (Eure) era un priorat d'aquest monestir.

Pin

Pin

Pin

El monestir va resultar afectat per la guerra dels Cent Anys, però sobretot el 1569 amb l’ocupació de la casa per les tropes en el marc de les guerres de Religió, resultant incendiada, saquejada i amb l’església en ruïnes. Durant el segle XVII es va procedir a la seva restauració amb moltes modificacions respecte l’edifici inicial. Les obres de construcció continuaren en el segle XVIII en les altres dependències monàstiques i a finals de la centúria, arran de la Revolució, la comunitat va abandonar l’abadia definitivament i els seus béns foren venuts. El 1945 la volta de l’església es va arruïnar i el 1952 hom va optar per desmuntar el que quedava. Ara és de propietat particular.

Pin