Canònica de Notre-Dame de Belleville
Abbaye Notre Dame de Belleville / Bella Villa

Roine / Metròpoli de Lió següent >

Roine / Metròpoli de Lió

Priorat i després abadia de canonges regulars agustinians fundat el 1158 per Humbert III de Beaujeu amb la intervenció de l’arquebisbe de Lió, Heracli de Montboissier (germà de Pere del Venerable, abat de Cluny) en la primera època i fins el 1198 la canònica estava relacionada amb la col·legiata de Saint-Irénée de Lió. Quan el 1164 el fundador va atorgar a la casa la condició d’abadia li va fer noves donacions. El 1168 es va posar la primera pedra de l’església, edifici que fou beneït el 1179 i va servir de necròpolis dels senyors de Beaujeu. A mitjan del segle XVI, la canònica i la vila foren víctimes de les guerres de Religió, després de la recuperació encara es va poder mantenir fins la Revolució.

Belleville
Notre-Dame de Belleville