Roine / Metròpoli de Lió
Rhône / Métropole de Lyon

Convent de Saint-Bonaventure de Lió
Cordeliers de Lyon

Saint-Bonaventure de Lió
L'església de Saint-Bonaventure, a Lió

Els franciscans haurien arribat a Lió en el segle XIII, hi ha autors que han situat aquest fet en el 1220 amb la vinguda de franciscans des del convent de Villefranche-sur-Saône, tot gràcies al suport d’un senyor local que hauria facilitat el primer assentament. El 1274 es va celebrar el Concili de Lió II en el que hi va tenir un paper destacat el franciscà Bonaventura de Bagnoregio que va morir en aquest convent, on fou enterrat i després venerat com sant Bonaventura. Entre els anys 1325 i 1327 es va bastir una nova església conventual dedicada a sant Francesc, però després de la canonització de sant Bonaventura el 1484 va canviar l’advocació primera per l’actual. El 1562 va patir un saqueig en el marc de les guerres de Religió, que va malmetre greument el lloc, fet que encara es va repetir més endavant. El convent franciscà es va mantenir fins la Revolució, després fou venut però més endavant l’església va recuperar el culte.

Baldiri B. - Maig de 2020