Abadia de Beaulieu-en-Bassigny
Abbaye de Beaulieu-en-Bassigny / Bellus-Locus
< anterior Inici França Gran Est Alt Marne següent >

Alt Marne

L'origen de l’abadia cistercenca de Beaulieu cal cercar-lo a la seu episcopal de Langres, el 1166 el capítol de la catedral va fer donació del lloc de Montafroid destinat al monestir i el mateix any aquella operació fou ratificada pel bisbe Gautier. La casa va quedar sota la filiació de l’abadia de Cherlieu (Alt Saona). Tot fa pensar que la fundació no es va fer efectiva fins una mica més tard, ja que la casa no figura en cap dels registres del Cister fins més endavant, després de solucionar algunes diferències amb la propera abadia de Morimond. El seu primer abat fou Gui. El 1171 la fundació fou confirmada pel papa Alexandre III. Fou una abadia modesta, el 1536 es va designar el primer abat comendatari de la casa que va resultar saquejada el 1568 i una altra vegada el 1711. El 1768 tenia una comunitat de cinc membres. Fou suprimida amb la Revolució.

Beaulieu
Abadia de Beaulieu