Abadia de Cherlieu
Abbaye de Cherlieu / Carus Locus / Carilocus

Alt Saona següent >

Alt Saona

La fundació de l’abadia de Cherlieu fou impulsada, entre altres, pel comte de Borgonya Renald III l’any 1127 per acollir una comunitat de canonges regulars. El 1131 una nova comunitat cistercenca es va fer càrrec del lloc a causa del seu estat de decadència, va esdevenir un dels primers monestirs (el setè) fundats des de Claravall (Aube). Va tenir un creixement molt ràpid i fins i tot hom parla d’una comunitat de 600 monjos en el segle XII, en aquesta centúria va fundar cinc monestirs més, entre els quals Acey (Jura, el 1136), Gard (Somme, 1139) i Beaulieu (Alt Marne, 1170). També va patir infortunis diversos generats pels esdeveniments de caire bèl·lic que van afectar al regió, sobretot al segle XIV i també en el 1431, el 1569 i encara el 1636. Des del 1515 es trobava sota el règim de comenda i el primer abat d'aqesta època fou Charles de Brassey. El 1768 la comunitat era de 10 monjos, malgrat tot el 1773 es treballava en la reconstrucció del monestir, feina que va quedar truncada amb la Revolució i supressió de la casa que va quedar abandonada i va servir de pedrera per altres construccions.

Cherlieu
L'abadia de Cherlieu