Abadia de Longuay
Abbaye Notre-Dame de Longuay / Longum Vadum
< anterior Inici França Gran Est Alt Marne següent >

Alt Marne

L’any 1102 Chrétien de Lugny va arribar a aquest lloc acompanyat dels seus nebots Guy i Hugues, aquests membres d’una família benestant hi van establir un hospital per atendre les necessitats dels viatgers. En època del bisbe de Langres, Guillenc d'Aigremont (1125-1136) es va treballar per reformar la comunitat que regia l’hospital, el 1136 els seus membres havien adoptat la Regla de Sant Agustí. La canònica agustiniana va mantenir-se fins el 1149, quan amb la intervenció de Bernat de Claravall i del bisbe de Langres, Geoffroy de La Roche-Vanneau (1138-1163) Longuay es va incorporar a l’orde del Cister, hom la considera una fundació directa de l’abadia de Claravall. Una butlla del papa Alexandre III datada el 1163 confirmava els béns de l’abadia.

Longuay
Abadia de Longuay

Canonges agustinians

Longuay
Abadia de Longuay
Dependència dels conversos

Longuay
Abadia de Longuay
Casal del segle XIX

Fins la primera meitat del segle XV el monestir va mantenir sense incidències destacables la seva activitat però en aquella època va patir els efectes de les inestabilitats del territori que van afectar tant la casa com els seus interessos. El 1532 fou investit el primer abat comendatari, Jean Damoncourt, càrrec que va ocupar fins el 1551 quan fou designat bisbe de Poitiers. L’abadia fou suprimida el 1790 i seguidament es va procedir a la venda dels seus béns.

Belmont
L'abadia de Longuay