Franciscans Convent de Santa Magdalena de la Seu d'Urgell
< anterior Inici Catalunya Alt Urgell la Seu d'Urgell següent >

Alt Urgell

El convent de la Magdalena es trobava fora de la ciutat de la Seu d’Urgell, a la riba del Segre. Una tradició situa la seva fundació sobre un antic monestir que s’havia perdut amb la invasió sarraïna, hom desconeix quan hi van arribar els franciscans, es troba documentat des del 1333. Massot esmenta que era una casa molt pobre amb només tres religiosos a la comunitat. Quan els framenors conventuals foren suprimits, la casa va quedar abandonada, el 1567. Després d’uns anys d’abandó, el convent de Santa Magdalena fou ofert als agustins de Puigcedà que en van prendre possessió el 1576 i més endavant esdevindria el convent de Sant Agustí de la Seu.