Monestir de Sant Medir
< anterior Inici Catalunya Gironès Sant Gregori següent >

Gironès

En aquest lloc, cap el 820, es va fundar el primitiu monestir d'Amer, inicialment era dedicat a sants Genís i Ermenter. Depenien d'aquest cenobi les cel·les de Santa Maria d'Amer, Sant Andreu de Terri, Santa Maria de Colomers i Santa Maria de Càrcer, aquests llocs i altres béns li foren confirmats l’any 832 per Lluís el Pietós i encara més endavant en altres documents. Les notícies d'aquest lloc són escasses, cap els anys 935 i 940 la comunitat es va traslladar a Santa Maria d'Amer. L'església de Sant Medir va quedar com a parroquial. El 1980 el lloc fou ocupat per les monges cistercenques de Santa Maria de Cadins, que hi van romandre fins fa uns anys.

Sant Medir
Sant Medir