Benedictins Priorat de Santa Maria de Bernui
< anterior Inici Catalunya Pallars Sobirà Sort següent >

Pallars Sobirà

L'església de Santa Maria de Bernui és esmentada en els documents falsos de Gerri des del segle X, però el primer document autèntic que fa referència a aquesta església i la relaciona amb el monestir de Santa Maria de Gerri data de l'any 1105, quan el bisbe Ot d'Urgell, va restituir a aquest monestir algunes esglésies que li havien estat usurpades, entre les quals aquesta. A partir de llavors la parròquia figura sempre esmentada en relació al monestir. Posteriorment, la condició de parròquia sembla que va canviar: el 1477 s'esmenta a Pere Codó com a monjo i prior de Bernui. Al segle XVI encara figura com priorat de l’orde de Sant Benet. Actualment és una església parroquial.

Santa Maria de Bernui

Bernui