Mínims Convent de Sant Francesc de Paula de Cervera
< anterior Inici Catalunya Segarra Cervera següent >

Segarra

El convent dels mínims de Cervera havia estat anteriorment la casa dels franciscans, l’any 1465 els framenors havien vist com el seu primer establiment situat extramurs havia quedat arrasat a causa de la guerra Civil Catalana. Llavors es van traslladar a l’interior de la ciutat i es van establir a l’hospital de Castelltort, on aixecarien un nou convent de Sant Francesc. Aquest va passar l’any 1567 a mans dels observants, però aquests darrers no el van ocupar ja que havien aixecat el de Santa Maria de Jesús, extramurs, a l’antic emplaçament dels framenors. L’any 1592 van cedir als mínims la segona casa dels framenors, on hi van establir el seu convent dedicat a Sant Francesc de Paula. Aquí van estar-se fins la desamortització, quan foren expulsats. L’església va continuar com a tal i el convent es va condicionar com escola. Fou enderrocat el 1936.

Sant Francesc de Paula de Cervera
Sant Francesc de Paula de Cervera,