Agustins descalços Convent de Santa Mònica de Guissona
< anterior Inici Catalunya Segarra Guissona següent >

Segarra

La fundació del convent fou impulsada pel bisbe de la Seu, Pau Duran qui mantenia bones relacions amb els escolapis. Després de triar els terrenys va aixecar aquesta casa i nomenar el pare Melcior com a superior de la casa. Amb la mort del bisbe i la malaltia del superior, l’empresa va quedar abandonada i els escolapis no es van establir mai. La vila de Guissona va acordar donar un termini de sis anys per seguir amb aquella fundació o, en cas contrari, el lloc seria ofert a un altre orde. Un cop acabat el termini el lloc fou lliurat als agustins descalços de Santa Mònica de Barcelona que ho van acceptar, portant-se a terme la nova fundació l’any 1651.

Santa Mònica de Guissona

El 1700 es va posar la primera pedra d’una nova església, obra que es va acabar el 1745. La casa fou exclaustrada el 1835 i el lloc va passar a mans particulars, l’església fou ocupada per un garatge mentre que el convent es va utilitzar com a centre escolar, funció que encara manté en l’actualitat amb les Dominiques de l’Anunciata.