Priorat de Santa Maria del Camp
< anterior Inici Catalunya Alt Empordà Garriguella següent >

Alt Empordà

Es tracta d’un petit priorat benedictí que possiblement estaria actiu ja al segle X, hom creu que inicialment com un monestir i segurament des de mitjan segle XI com priorat. Les dades són molt disperses i fins i tot es confonen amb el monestir de Santa Maria del Camp al Rosselló. També s’ha esmentat que podria tractar-se d’una canònica que a mitjan del segle XVI passaria a estar ocupada per una comunitat benedictina cosa que es contradiu amb la seva dependència de Santa Maria de Roses (1306). Hom sap que el 1218 el comte Hug III d’Empúries va fer una donació al seu favor. El 1314 només hi residien el prior i dos preveres seculars. El 1592 juntament amb la casa mare de Roses van passar a dependre de Santa Maria d’Amer. Restà en activitat fins l’exclaustració, després de la qual va esdevenir un santuari.

Santa Maria del Camp

El Camp