Col·legi de Sant Benet de Lleida
< anterior Inici Catalunya Segrià Lleida següent >

Segrià

Els benedictins van establir un col·legi i noviciat a la ciutat de Lleida l’any 1592, una butlla del papa Climent VIII va autoritzar la seva fundació. El 1630 es va acordar el seu trasllat a Osca i el 1636 la ciutat els va oferir el castell per construir un col·legi nou, però ni una cosa ni l’altre no es van portar mai a terme. Pel manteniment de l'establiment s’havia establert que hi contribuïssin totes les abadies de la Congregació Tarraconense, a més de tenir cura de la manutenció dels seus estudiants. Amb la guerra dels Segadors es va traslladar a Girona. Després del conflicte hi van retornar, el 1672 el noviciat es va portar a Sant Pau del Camp de Barcelona, però el col·legi va continuar a la ciutat fins mitjan del segle XVIII.