Benedictins Priorat de Santa Maria de Tagamanent
< anterior Inici Catalunya Vallès Oriental Tagamanent següent >

Vallès Oriental

L'església de Santa Maria, situada al cim del Tagamanent, és esmentada per primer cop el 993. El 1098 fou cedida al monestir de Santa Fe de Conques (Avairon) amb la finalitat de que s'hi instaurés una comunitat. Aquesta fundació no es va realitzar mai, i per això els vescomtes de Cardona la van cedir al monestir de Sant Pere de Casserres, possessió confirmada pel bisbe de Vic el 1148. Casserres va caure en decadència i la comunitat de Tagamanent no va tenir durada, si és que mai s'hi va arribar a establir. Des del segle XVI figura com a parròquia i a començament del segle XIX el lloc va caure en l'abandonament.

Tagamanent
Santa Maria de Tagamanent