Abadia de Saint-Félix de Montceau
< anterior Inici França Occitània Erau

Erau

Hom desconeix els detalls i circumstàncies de la fundació de l’abadia de Montceau, la casa s’hauria situat en el lloc d’una antiga església d’època visigòtica. El 1092 ja tenia activitat, en un primer moment es tractava d’una casa benedictina però el 1169 va entrar a formar part de l’orde del Cister. En aquella època passava per un període de prosperitat i la comunitat va anar creixent tant pel que fa al nombre de monges com per la seva situació econòmica. Entre altres coses aquella situació va permetre refer l’abadia romànica anterior i aixecar una nova construcció, gòtica. La situació bèl·lica del país en el segle XIV la va portar a la seva decadència i també va posar en perill la seva existència. El 1429 aquesta casa fou unida amb l’abadia de Montlaur, llavors en plena decadència, hom pensa que en aquell moment Saint-Félix va tornar a adoptar la Regla de Sant Benet i deixar els vincles que la lligaven amb l’abadia de Valmagna des del 1253. El 1514 la comunitat es va traslladar des del lloc elevat i isolat on s’havia aixecat fins aquell moment a l’interior de la població de Gijan (Gijean). El 1749 fou unida a Saint-Geniès-des-Mourgues (Sant Ginièis de las Morgas, Erau) posant fi a la seva existència com a casa independent.

Montceau
Saint-Félix de Montceau