Priorat de Saint-Denis de Pommevic

Prieuré Saint-Denis de Pommevic / Pomerius Vicus

(Pomavic / Pommevic, Tarn i Garona)

Saint-Denis de Pommevic

L'església de Pommevic (Pomavic) pertanyia a un priorat benedictí depenent de l'abadia de Moissac (Tarn i Garona). L'any 1052, es va signar la donació parcial d'aquesta església, que en aquell moment ja existia, i el 1135 es va efectuar la donació de la resta i dels béns i drets que tenia. Més endavant, Moissac hi va establir un priorat. Es coneix una visita pastoral efectuada l'any 1305 per l'arquebisbe de Bordeus, Bertrand de Got, que feia poc que havia estat designat papa, amb el nom de Climent V. L'església original era de nau única, va quedar molt malmesa durant la guerra dels Cent Anys, després es va restaurar i al segle XVI s'hi va afegir una segona nau. Conserva capitells de la primera època, de confecció tosca.