Altres monestirs de Tolosa de Llenguadoc

(Tolosa de Llenguadoc, Alta Garona)

Priorat de Saint-Pierre-des-Cuisines
Prieuré de Saint-Pierre-des-Cuisines / Coquinis
(Tolosa de Llenguadoc / Toulouse)
Saint-Pierre-des-Cuisines

L'església de Saint-Pierre-des-Cuisines té el seu origen en una capella funerària que hom ha situat entre els segles IV i V, funció que mantindria posteriorment. A mitjan segle XI el lloc era propietat del comte Ponç II de Tolosa, el qual el va donar a l'abadia de Moissac, que en aquella època havia passat a estar sota l'òrbita de Cluny.

Monument funerari

El 1067, Guillem IV confirmava la possessió als benedictins, que hi establirien un priorat en aquest lloc, el que obligaria a efectuar obres d'adaptació dels espais que estarien a càrrec dels monjos de Santa Maria de la Daurada, de la mateixa ciutat de Tolosa. Aquest priorat i el col·legi annex, van mantenir l'activitat fins que la guerra dels Cents Anys va deixar el lloc en decadència. A causa d'això, el 1569, l'abadia de Moissac el va vendre als cartoixans, que volien traslladar-se de Castres a Tolosa a causa de les guerres Religió. L'assentament dels cartoixans a Tolosa es va endarrerir, i no es faria efectiu fins al 1600. Ara és un auditori, que encara conserva restes de l'antiga necròpolis.