Monestirs
Monestirs d'Occitània
Abadia de Silvanés
Abbaye de Sylvanès
< anterior Inici França Occitània Avairon

següent >

castellano
contacte

Avairon

Fundació

L’abadia fou fundada el 1136 per Pons de Léras, personatge originari d’aquestes terres, que s’hi va retirar per dedicar-se a l’oració. La construcció del monestir es va iniciar el 1151. La vida del centre es va desenvolupar amb normalitat fins que el 1477 va començar a tenir abats comendataris, que no residien amb la comunitat, i que, com a altres monestirs va significar l’inici de la decadència.

Més endavant va començar la destrucció dels edificis, cosa que es va agreujar amb la Revolució, quan les dependències conventuals van passar a mans particulars i l’església a parroquial (1791). El 1854 el lloc va obtenir la classificació de Monument Historique. El 1970 la comuna va poder recuperar la propietat de la part del monestir que encara era a mans particulars.

Silvanés
Façana de l'església


Cistercencs

 

Silvanés
Finestral gòtic

Silvanés
Antiga església romànica


Els edificis

Es conserva la magnífica església de nau única, amb capelles laterals entre els contraforts. Té un absis central rectangular, de grans dimensions, amb dos absis laterals a cada costat, tots ells oberts al transsepte. Per una porta hom accedia al claustre, del que queda una mínima part, amb arcs apuntats. D’aquí es pot accedir a la sala capitular, una sala de grans dimensions ara una mica emmascarada pels estucs de l’època en que es va destinar a sala de recepcions (segles XVII i XVIII).

Silvanés
Claustre


Silvanés
Galeria del claustre

Silvanés
Porta entre l'església i el claustre

Silvanés
Sala capitular


Silvanés
Capitells de la sala capitular

Silvanés
Sala capitular


Situació:

A Slvanés (Sylvanès, Avairon, Migdia-Pirineus)

Baldiri B. - Desembre de 2010 / Actualitzat abril de 2013