Monestirs de Nova Aquitània
Comanda de Le Dognon, o de Cressac
Commanderie de Cressac / C. du Dognon / Dongno
< anterior Inici França Nova Aquitània Charente següent >
cercador contacte

Charente

De la comanda templera de Le Dognon es conserva la capella, coneguda per les pintures murals que conserva tot i que restaurades. Aquesta decoració pictòrica representa la victòria dels croats en la batalla de Bekaa (Líban) l’any 1163, en la que hi va participar Hug VIII de Lusignan. Hom coneix el nom d’alguns comanadors d’aquesta casa, el darrer dels quals fou Elie Raynaud que va patir el procés contra els templers i la supressió de l’orde. Després la comanda passaria a l’Hospital, al segle XVII era una dependència de la comanda de Beauvais (Charente Marítim). Fou venut després de la Revolució (1792) i ara és un lloc de culte protestant.

Le Dognon
Comanda de Le Dognon