Abadia de Saint-Pierre de Cellefrouin
Abbaye Saint-Pierre de Cellefrouin / Cella Fruini
< anterior Inici França Nova Aquitània Charente següent >
cercador contacte

Charente

Aquesta canònica fou fundada cap el 1025-30 pel bisbe de Perigús, Arnaud de Vitabre, amb la intervenció d’un personatge local anomenat Fruinus, del que derivaria el nom. El 1101 el papa Pasqual II va posar aquesta casa sota la dependència del monestir benedictí de Charroux (Viena) però aviat s’independitzà com canònica seguidora de la Regla de Sant Agustí. Tot i que mai va esdevenir una gran casa, amb el temps va acumular un ampli patrimoni, amb esglésies que hi depenien. La pròpia església canonical compartia aquesta funció amb la de parròquia, sota d’advocació de Saint-Nicolas. Com altres establiments de la regió, també va patir els efectes de la guerra dels Cent Anys i, sobretot les guerres de Religió, en el segle XVI, que la van deixar en ruïna. Mai es va refer totalment, tot i així, va arribar a finals del segle XVIII encara que la seva activitat era residual.

Cellefrouin
Abadia de Cellefrouin (Saint-Nicolas)