Alta Savoia
Haute-Savoie

Altres monestirs

Priorat de Meillerie
Prieuré de Meillerie / Melliradiense

Meillerie

Es tracta d’un modest priorat de canonges agustinians fundat segurament a començament del segle XII. Més endavant es va vincular amb l’hospici i monestir del Grand-Saint-Bernard (Suïssa) que en faria la seu d’una residència, moment en que es va fortificar. Després de patir els efectes de les inestabilitats polítiques dels segles XVI i XVII es va recuperar, però el 1752 el lloc va passar a mans de l’orde militar de Sant Maurici i Sant Llàtzer. Al segle XIX es va convertir en parròquia.

Meillerie

Priorat de Contamine
Prieuré de Contamine / Condominium / Condamina

Contamine

El 1083 el bisbe de Ginebra Guy de Faucigny va donar l’església de Sainte Marie de Contamine a l’abadia de Cluny, que hi va establir un priorat. Durant la segona meitat del segle XVI fou assaltat i saquejat, el bisbe Francesc de Sales va recuperar el lloc a començament del segle XVII donant-lo als barnabites, que hi van estar fins la Revolució.

Contamine

Capella hospitalera de Moussy
Chapelle de Moussy

Moussy
Capella de Moussy

Es tracta d'una capella que formava part de les propietats de la comanda de l'orde de l'Hospital de Compesières (o de Ginebra) a Suïssa.

Moussy
Capella de Moussy