Priorat de Neuvy
Novi, Novy, Neuvi
< anterior Inici França Gran Est Ardenes següent >

Ardenes

Casa fundada i dotada el 1095 a iniciativa del comte Hug de Rethel, que el 1097 fou lliurada a l’abadia de La Sauve-Majeure (Gironda) passant a formar part de la seva congregació benedictina en qualitat de priorat. Durant el segle XVI va patir els efectes dels episodis bèl·lics que van afectar la regió en el marc de les guerres de Religió. El 1640 es va incorporar a la congregació de Saint-Vanne que va impulsar la seva restauració pel que fa als edificis monàstics. El priorat fou suprimit amb la Revolució i es van perdre bona part de les seves estructures.

Neuvy
Priorat de Neuvy