Abadia de Berdoues (Berdoas)
Cistercencs
Gèrs (Occitània)

Aquesta casa cistercenca fou fundada el 1135 des de l’abadia de Morimond, gràcies a la donació d’unes terres per part del comte Bernard I d’Astarac i va gaudir d’una llarga època de prosperitat, tenia diverses granges que hi depenien. Alhora va participar en la fundació d’altres establiments monàstics com ara la propera abadia de Planselve (Gimont), el monestir de Huerta (Sòria) o el monestir de Valbuena (Valladolid). Més endavant va patir un llarg període de decadència i va acabar definitivament amb la Revolució. Després de passar a mans particulars el lloc fou víctima de l’espoli i saqueig. Actualment en resta ben poca cosa, com ara una galeria del claustre del segle XIII. Berdoues es troba al sud-oest d'Auch.

Restes del monestir en l'actualitat

Baldiri B. - Maig de 2012 / Actualitzat maig de 2013