Altres monestirs d'Òlt

Òlt / Lot

Prieuré d’Anglars / Anglares / S Michaelis de Anglaribus
(Anglars, Òlt)
Priorat d’Anglars
Priorat d’Anglars

Segons una tradició, en aquest indret d’Anglars ja hi hauria existit un antic monestir fundat pel bisbe Desideri de Caors, sigui com sigui, el 972 el lloc estava arruïnat i s’havia perdut com a casa monàstica. Per un altre costat, el 959 el lloc de Fons (Fonts, situat entre Anglars i Fijac) fou lliurat a l’abadia de Fijac, que hi va establir un priorat, poc després, aquest darrer va rebre la possessió d’Anglars, lloc que passaria a pertànyer a Fijac, a través de Fons. A Anglars també s’hi va establir un priorat, conegut a partir del segle XII. L’església prioral patiria els efectes de la guerra dels Cent Anys i va quedar molt malmesa, el priorat pràcticament va desaparèixer, tot i que Fijac en mantindria la possessió. De l’església medieval en resta la torre del campanar.

Priorat d’Anglars
Priorat d’Anglars