Franciscans Convent de Sant Francesc de Vic
< anterior Inici Catalunya Osona Vic següent >

Osona

A banda d’una tradició que diu que sant Francesc havia visitat la ciutat de Vic un any abans de la seva mort, els framenors es van establir en aquesta ciutat el 1225. Hi ha constància d’una donació d’aquella data d’unes terres prop de la capella de Santa Eulàlia, amb la finalitat que s’hi establissin. En dates posteriors es troben altres donacions a favor de la mateixa casa. El 1270 van deixar aquell lloc per establir-se en un nou convent, edificat també extramurs més enllà del portal i pont de Queralt, a l’actual carrer que encara porta el nom de Sant Francesc. Aquesta casa va mantenir-se en activitat fins que el 1567 els conventuals que l’ocupaven van haver de cedir-la als observants, que ja tenien un establiment a Vic, tot i que estava situat a Calldetenes: el de Sant Tomàs de Riudeperes, on hi havien establert un col·legi. En rebre el convent en propietat, els observants van optar per continuar a Riudeperes i cedir l’antiga casa als dominics que s’hi van estar fins mitjan del segle XVII, data en que es va enderrocar.

Sant Francesc
Sant Francesc